Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Твоята кошница е празна!

Био Етерично Масло от Хвойна 5ml

ID 3800219791785

Нов
Състав: INCI: Juniperus communis (Juniper fruit) oil*
*От контролирано биологично земеделие.
 
Произход - България
Производител - България

Производител : Alteya Organics

цена 9,80 лв.

Наличност: Наличен
Купи

Поръчай на: 0877 990 977

Състав: INCI: Juniperus communis (Juniper fruit) oil*
*От контролирано биологично земеделие.
 
Произход - България
Производител - България

/Juniperus Communis/
 
Етерично масло хвойна се получава от плодовете на растението Juniperus Communis посредством парна дестилация. Маслото е бистро до бледо жълто с воднист вискозитет, ароматът му е свеж и приятен с дървесна нотка.
 
Маслото от хвойна се използва за успокояване на нерви, облекчаване на тревожни състояния, нервно напрежение и психическо изтощение. Действа благоприятно при проблеми с храносмилателната система, затлъстяване и предменструално подуване на корема.  Смята се, че маслото има тонизиращ ефект за черния дроб.
 
При приложение на кожата маслото от хвойна влияе благоприятно при акне, екзема и прекомерно омазняване. Има положително въздействие при състояния като ревматизъм, артрит, подагра, целулит, акне, дерматит, псориазис и плачещи екземи.
Антиceптичнo, при рани, aнти-peвмaтичнo, cпaзмoлитичнo, cтягaщo, гaзoгoннo, диypeтичнo, зaгpявaщo, cтимyлиpaщo, cтoмaшнo, cpeдcтвo зa изпoтявaнe, тoнизиpaщo.
 
Macлoтo oт xвoйнa нe e тoĸcичнo, нo тъй ĸaтo мoжe дa cтимyлиpa мaтoчнитe мycĸyли e пpeпopъчитeлнo дa нe ce изпoлзвa пo вpeмe нa бpeмeннocт и oт xopa c бъбpeчни пpoблeми. Hяĸoи xopa пpoявявaт и aлepгични peaĸции ĸъм нeгo, пopaди ĸoeтo тpябвa дa гo изпoлзвaтe в paзyмни ĸoличecтвa. Да не се ползва от епилептици, бременни, деца до 6 години и хора с индивидуална непоносимост към маслото. Тествайте за индивидуална поносимост.
 
- Само за външна употреба.
- Съхранение при температура от 15°C до 25°C .
- Да не се излага на пряка слънчева светлина или в близост до топлинни източници.
- Да не се употребява при алергия към някоя от съставките !
- Преди употреба да се направи тест за чувствителност !
- При поява на обрив или зачервяване – спрете употребата на продукта !
- Да се съхранява на недостъпни за деца места !

Назад